مدیرعامل ایرانسل: ایرانسل آماده است در سراسر کشور سایت ۵G تأسیس کند
به گفتهی مدیرعامل ایرانسل، هسته و زیرساخت شبکه برای توسعه ۵G بهصورت کاربردی و واقعی، کاملا آماده است و اکنون میتوان در سطح کشور، در هر نقطهای که شرایط نصب سایت ۵G ایرانسل فراهم شود (برای مثال موافقت شهرداری برای جواز دکل و مواردی ازایندست)، این تکنولوژی را عرضه کرد. طبق گفتههای مدیرعامل ایرانسل، افراد دارای گوشیهایی که از ۵G پشتیبانی نمیکنند، میتوانند با سیمکارت عادی و فعلی ایرانسل خود از اینترنت ۵G بهرهمند شوند.
به گزارش روابط عمومی ایرانسل، سایت تجاری نسل پنج تلفن همراه ایرانسل در شیراز، در ادامهی توسعهی این فناوری در سراسر ایران، بهعنوان نخستین شهر پس از تهران محسوب میشود. مدیرعامل ایرانسل طی این مراسم اعلام کرد: «همه میدانیم که امروزه، بخش مهمی از زیرساخت توسعه و تحول، مربوط به توسعهی زیرساخت ارتباطات است و اگر قرار باشد در حوزههای مختلف شاهد توسعه و پیشرفت باشیم، میتوان گفت موتور محرکهی آن، توسعه و پیشرفت حوزهی ارتباطات و صنعت IT و ICT است.»
عباسی آرند اضافه کرد که مجموعه ایرانسل موفق شد در مقطعی که کشور بهرهی چندانی از فناوری پهنباند همراه نداشت، نسل سوم و چهارم تلفن همراه را با وجود مقاومتها وارد کشور کند و اکنون شرایط بهگونهای رقم خورده که بخش عمدهای از نیازها و ارتباطات روزمرهی مردم، بر بستر ارتباطات نسل سه و نسل چهار قابل عرضه است. عباسیآرند همچنین به تجربهی یک سال در شرایط شیوع کرونا اشاره کرد که نشان داد توسعهی زیرساختهای ارتباطی کشور که با همت اپراتورها و وزارت ارتباطات اتفاق افتاد تا چه حد حیاتی، اساسی و پاسخگوی نیازهای روزمره مردم است. وی در همین زمینه به اهمیت توسعهی نسل پنج اشاره کرد که در نگاه برخی بهعنوان کالای لوکس دیده میشود، اما دیری نخواهد پایید که بخش عمدهای از خدمات جاری کشور و نیازهای روزمره باید بر بستر نسل پنج ارائه شود.
مقالهی مرتبط:
مدیرعامل ایرانسل ویژگیهای مهم نسل پنج تلفن همراه را سرعت و پایداری بالاتر، تأخیر کمتر و حجم ارتباطات وسیعتر برشمرد و توسعهی ۵G را با اشاره به توسعهی روزافزون خدمات مختلف ارتباطی در دنیا، ازجمله ضرورتهای آتی توسعهی کشور دانست. عباسی آرند گفت:
خوشبختانه در ایرانسل طی یک سال و نیم اخیر، برای توسعهی زیرساخت و تجهیز آن و ایجاد قابلیت اتصال به شبکه نسل پنج، چند کار اصلی را انجام دادیم. همکاران من در بخشهای مختلف فنی تلاش کردند تا این زیرساخت را آماده کنند و حاصل آن است که هسته و زیرساخت شبکه برای توسعه ۵G، بهصورت کاربردی و واقعی، کاملا آماده است و الان در سطح کشور، در هر نقطهای که شرایط نصب سایت ۵G ایرانسل فراهم شود، این تکنولوژی روی بستر ایرانسل و با سیمکارتهایی که هماکنون بهصورت عمومی در حال استفاده توسط مشترکان است، قابلیت ارائهی خدمت را دارد.
مدیرعامل ایرانسل همچنین به فعالیتهای اپراتورهای دیگر در کشور برای توسعه ۵G اشاره کرد و گفت: «ظاهراً عزیزان ما در اپراتورهای دیگر هم این حرکت را شروع کردهاند، به همهی دوستان خسته نباشید میگوییم و انشاءالله بتوانند این خدمات را بهزودی عرضه کنند.»
عباسی آرند اشاره کرد که این فناوری نمیتوانست بدون حمایت و پیگیری وزیر ارتباطات، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، شرکت زیرساخت و اعضای هیئتمدیره شرکت ایرانسل شکل بگیرد. مدیرعامل ایرانسل همچنین اعلام کرد که سایتهای تجاری ۵G بعدی ایرانسل، اسفندماه ۱۳۹۹، در کیش و سپس مشهد راهاندازی میشوند.
در مراسم راهاندازی سایت ۵G ایرانسل در شیراز، معاون وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری) هم حضور داشت و به ایراد سخنانی پرداخت. حسین فلاح جوشقانی گفت:
۵G تنها یک تکنولوژی نیست که در امتداد نسل سه و چهار باشد، بلکه یک زیستبوم است که تحول دیجیتال را در همهی عرصهها تسریع میکند و این تحول، صرفاً در حوزهی موبایل اتفاق نمیافتد بلکه یک توسعهی متوازن است که انشاءالله باید در همهی عرصهها اتفاق افتد تا به شهر هوشمند، اقتصاد دیجیتال، تحول دیجیتال و… برسیم.
فلاح اضافه کرد در زمانیکه تمام کشور در یک سال گذشته درگیر کرونا بود، حوزهی ارتباطات نقش پررنگی را نشان داد و شاهد بودیم که براساس تکنولوژیهای جدید میتوان خیلی از امورات کشور و امورات شهر را انجام داد. وی اضافه کرد: «در عرصهای که همهی دنیا غافلگیر شد، این تکنولوژی بود که به کمک آمد و هر چند که شرایط همچنان شرایط سختی است، اما در یک سال گذشته، ما بیش از ۲٫۵ برابر افزایش ظرفیت استفاده مردم از شبکههای ارتباطی را داشتیم که بهخصوص در حوزهی تلفن همراه به خاطر گستردگی بیشتری که در کشور داشته، بیشتر رخ داده است؛ بنابراین، افتتاح این سایت ۵G، تنها یک سایت نیست بلکه آغاز یک راه جدید و یک تحول جدید در کشور است.»
رئیس رگولاتوری همچنین در این مراسم، خواستار اهتمام مسئولان استانی به توسعهی ارتباطات ثابت در کنار ارتباطات همراه و موضوع همگرایی در ارتباطات شد.