فعالیت کسبوکارها بهجز در تهران از ۲۳ فروردین آغاز میشود
به گزارش صدا و سیما، حسن روحانی در جلسهای با رؤسای کمیتههای ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا اعلام کرد که رؤسای این کمیتهها باید ارزیابی دقیقی از میزان تأثیر تشدید برنامه فاصلهگذاری اجتماعی انجام دهند و برای زمان بازگشایی مراکز، پس از اطمینان از ایجاد وضعیت تثبیتشده، پروتکلهایی را با دقت نظر در تمامی حوزهها طراحی و متناسب با هر کسبوکار اجرا کنند. رئیس جمهور همچنین اعلام کرده که طرح فاصلهگذاری اجتماعی با تبدیل به فاصلهگذاری هوشمند ادامه خواهد یافت. وی در این رابطه تصریح کرد:
ما مرحله اول و دوم فاصلهگذاری را اجرا کردهایم و موفقیتهای خوبی داشتهایم و الان در مرحلهی سوم آن که اجرای فاصلهگذاری هوشمند اجتماعی است، قرار داریم و مختصات آن باید مشخص و مدون باشد.
پروتکلهای بهداشتی باید بهگونهای طراحی شود که همهی مردم اعم از ارباب رجوع، کارمند، کارگر و کاسب بدانند و مطمئن باشند در محیط کار و بیرون از خانه با رعایت این پروتکلها میتوانند درصد بالایی اطمینان خاطر داشته باشند که از سلامتی برخوردار خواهند بود.
مقالههای مرتبط:
رئیس جمهور امروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد که در استانهای کشور بهجز تهران کسبوکارهای کمریسک (که در آنها تجمع صورت نمیگیرد) از ۲۳ فروردین فعالیتهای خود را آغاز کنند اما کسبوکارهای پرریسک (از جمله مراکز ورزشی، استخرها و مراکزی که نیاز به حضور جمعیت دارند) تا اطلاع ثانوی تعطیل باقی میمانند. ساعت کار این کسبوکارها از ۷ صبح تا ۲ بعدازظهر است و طبیعتا فعلا نماز جماعت برگزار نمیشود و باتوجهبه نزدیکی ماه رمضان، غذا هم در محل کار خورده نمیشود.
روحانی گفت که فعلا دو سوم کارمندان به سر کارها میآیند و یک سوم بهطور گردشی فعالیت میکنند. فعالیتهای اقتصادی در استان تهران نیز از روز شنبه ۳۰ فروردین آغاز میشود. رئیسجمهور تشریح کرد:
در بخش کسبوکارهای کمریسک بنا شد تا در استانها از شنبه ۲۳ فروردین فعالیتها با مراعات پروتکلهای اعلامی از سوی بهداشت و درمان آغاز شود؛ حتماً باید بر این پروتکلها نظارت شود و مسئولیت اصلی این نظارت بر عهدهی وزارت بهداشت است. امروز همچنین تصویب شد تا در صورت نیاز نیروی بسیج نیز برای نظارت با دقت به وزارت بهداشت کمک کند.
روحانی گفت آغاز فعالیت کسبوکارها بهمعنای فراموش کردن اصل در خانه ماندن نیست و ترجیح بر این است افرادی که حضورشان در جامعه ضرورتی ندارد، همچنان در خانه بمانند. بدینترتیب، اصناف مختلف تا ۲۳ فروردین بازگشایی نمیشوند.
برای بازگشایی فعالیتهای کسب و کارها براساس پیشنهاد وزارت بهداشت و درمان تصمیم گرفتیم بهصورت پلکانی عمل کنیم. در خصوص فعالیت ادارات دولتی نیز مصوب شد از هفته آینده یعنی ۲۳ فروردین فعالیت ادارات به این صورت باشد که دو سوم از کارمندان در محل کار خود حضور خواهند داشت و یک سوم دیگر مجاز هستند که در محل کار خود حضور پیدا نکنند؛ در این مصوبه تأکید شد که نسبت به افرادی که سن بالا دارند و همچنین به بیماریهای زمینهای مبتلا هستند اولویتها لحاظ شود.
از کمیته تبلیغات خواستیم دراینزمینه طرحها و اطلاعات مورد نیاز را آماده کند و در رسانهها توضیح داده شود که فروشندگان چگونه باید مسائل را رعایت کنند؛ همچنین تأکید شد که وظایف و اصول بهداشتی که باید مورد توجه قرار بگیرد برای مردم توضیح داده شود.
رئیس ستاد مقابله به کرونا در تهران: علت افزایش ترددها و شلوغی در تهران، مشکلات اقتصادی مردم است
تعطیلی طولانیتر کسبوکارها باتوجه به این موضوع ادامه مییابد که بهگفتهی معاون کل وزیر بهداشت، اگر ترددها در تهران ادامه داشته باشد یا کسبوکارها بازگشایی شوند، کرونا دوباره در این استان اوج میگیرد. ایرج حریرچی همچنین گفت که باتوجه به ترافیک دیروز در تهران، وضعیت این شهر و استان نگرانکننده است.
دکتر علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونا کلانشهر تهران نیز در صحبت با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، از افزایش پرشمار مردم در سطح شهر، از افزایش ۳۰ درصدی مراجعه مردم به مراکز درمانی پایتخت در دو روز گذشته خبر داد. وی دلیل اصلی افزایش ترددها و شلوغی دیروز در تهران را، مشکلات اقتصادی مردم دانست و گفت بسیاری از مردم همچنان مشاهده میکنند که با وجود وعدههای دادهشدهی دولت، اقساط بانکیشان کم میشود. وی تصریح کرد:
مردم گلهمند هستند که تاکنون بستههای حمایتی به بخشهای فرودست جامعه اختصاص نیافته است و همین موضوع باعث میشود بحث در خانه ماندن را دستخوش تغییر کند. برای حل این مشکل باید تصمیمات قاطعانهتر و کاراتر اعمال شود و دولت حداقل بستههای حمایتی را که اعلام کرده بود به مردم برساند.
رئیسجمهور روحانی امروز همچنین اعلام کرد که هر کارمندی به کرونا مبتلا شود، موظف است به مدیر خود اعلام کند و سرکار حاضر نشود. درغیراینصورت، رفتن او به محل کار تخلف و جرم محسوب میشود. وی از وزیر بهداشت خواست تا به آزمایشگاهها ابلاغ کند که آنها موظف هستند بیماری فرد را علاوهبر خود وی، به محل کار و خانوادهاش نیز اطلاع دهد. روحانی اضافه کرد:
وقتی به کسی میگوییم آزمایش کرونای وی مثبت است نباید اضطراب و نگرانی شدید پیدا کند. بسیاری مردم با ایزوله و قرنطینه بعد از دو هفته خوب میشوند و این مورد تنها در ۱۵ تا ۲۰ درصد دیده نمیشود. از ۱۰۰ نفر که مبتلا میشوند ۳ یا ۴ نفر خطر مرگ دارند و حتی ما باید از رقم ۳ درصد هم که در جامعه هست پایینتر رویم و به ۲ درصد برسیم.
اینکه افراد وقتی مبتلا میشوند این موضوع را مخفی میکنند لازم نیست، بلکه باید اصول بهداشتی را رعایت کنیم و این موضوع را هم مثل آنفولانزا اعلام کنیم وگرنه پنهانکردن آن نفعی ندارد و مهم نیست، البته هر کسی دوست دارد میتواند این کار را بکند، اما اصل مهم رعایت بهداشت و جلوگیری از ارتباط با دیگران است.
در مجموع حضور افرادی که مبتلا به کرونا هستند در جامعه ممنوع است و این افراد باید خود را یا در خانه یا در نقاهتگاهها یا در بیمارستانها قرنطینه کنند.
ممنوعیت تردد بین استانها تا ۳۰ فروردین ادامه خواهد داشت
روحانی همچنین گفت ممنوعیت تردد بین استانها تا ۳۰ فروردین ادامه خواهد داشت و رفتوآمد درون استانی بلامانع است.
رئیسجمهور درمورد آغاز فعالیتهای آموزشی گفت:
آموزش بهجز در مورد مقطع دکتری و پسادکتری و کارشناسی ارشد، از ۳۰ فروردین حضوری خواهد بود؛ البته آموزش و پرورش این اختیار را دارد تا در استانهای سفید فعالیت خود را آغاز کند.
وی گفت از افراد و کارگران بخش حملونقل ،هیچکس اخراج نشده و تعدیلی هم صورت نگرفته که خبر خوبی است و شامل آن امتیازهایی که ما برای کسب و کارها در نظر گرفتیم میشوند.
روحانی درانتها گفت ما نمیدانیم شیوهی فعالیت ویروس کرونا در یک ماه آینده چگونه است بنابراین باید با رعایت اصول بهداشتی، صبر کنیم تا ببینیم اوضاع چگونه خواهد شد. رئیسجمهور گفت اماکن مقدس تا آخر فروردین، مانند سابق تعطیل خواهد ماند و در جلسات آینده درمورد آن صحبت شود. وی همچنین گفت که جلسهی بعدی ستاد ۲۴ فروردین خواهد بود؛ البته اگر مسئلهی مهمی وجود داشته باشد، ممکن است زودتر نیز برگزار شود.